Home / Dieren / Albert Heijn in Dieren mag uitbreiden

Albert Heijn in Dieren mag uitbreiden

DIEREN – Het college van burgemeester en wethouders van Rheden gaat in principe akkoord met een kleine uitbreiding van de Albert Heijn aan het Callunaplein in Dieren. De plannen zijn nog niet uitgewerkt, maar in hoofdlijnen voorziet de uitbreiding in het bebouwen van het terrein aan de achterzijde tussen de Hema en Albert Heijn; een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante meter. Ook de overkapping bij de ingang van de supermarkt kan gebruikt worden voor uitbreiding.

Projectontwikkelaar Urban Interest had gevraag om een grotere uitbreiding in het gebied waar nu de ‘beren’ staan, maar daar ziet het college vanaf. “Het rapport uit 2008 van MKB Reva is geactualiseerd en daaruit blijkt dat grootschalige uitbreiding van het winkelcentrum in Dieren niet wenselijk is. Extra grote winkels zullen ten koste gaan van de kleintjes en forse uitbreiding zou voor meer leegstand kunnen zorgen. Dat moeten we niet willen”, aldus wethouder Hans Elsenaar. “De uitbreiding van de bestaande vestiging van Albert Heijn zorgt voor een versterking van het winkelcentrum Calluna. Ook zal het leiden tot een verbeterde parkeersituatie. Als gemeente zijn we voorstander van het versterken van die winkelfunctie maar natuurlijk wel met oog voor de omwonenden. Daarom gaan we in het voorjaar in overleg met de omwonenden over de herinrichting van het plein.”

Naar verwachting wordt over enkele weken een omgevingsvergunning voor het bouwen aangevraagd voor de voorgenomen uitbreiding. Consequentie van dit bouwplan is dat er zestien parkeerplaatsen extra gerealiseerd moeten worden.
In 2011 heeft de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten Calluna vastgesteld. In deze nota wordt het accent gelegd op het versterken van de winkels aan het Callunaplein. De door Albert Heijn gewenste uitbreiding past binnen deze Nota van Uitgangspunten. Toevoegen van parkeerplaatsen op het Callunaplein sluit hierbij aan. “De extra parkeerplaatsen kunnen gerealiseerd worden op het plein voor de Albert Heijn. De extra parkeerplaatsen en verfraaing van het plein willen we betalen met de opbrengst van de verkoop van de grond aan Urban Interest”, vertelt Elsenaar.

 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.