Home / Rheden / Actie voor extra glijbaan zwembad Rheden

Actie voor extra glijbaan zwembad Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden is een actie gestart om het openluchtbad Rheden komend seizoen te voorzien van een grote glijbaan (foto). De glijbaan zou een extra attractie moeten worden in het zwembad dat op dit moment een grote renovatie ondergaat.

De indeling van het zwembad verandert, waarbij een ideale plek ontstaat voor het toevoegen van een grote attractie. Het budget ontbreekt alleen om dit binnen de renovatie (budget 1,2 miljoen euro) te realiseren. Naar verwachting kost aanschaf en plaatsing van de glijbaan rond de 70.000 euro.
Er vindt op dit moment een belrondje plaats om te polsen of lokale bedrijven als sponsor willen fungeren. Daarnaast heeft de gemeente een oproep gedaan aan inwoners en instellingen om ideeën voor de financiering te sturen naar e-mail. glijbaan@rheden.nl.
Wethouder Ronald Haverkamp plaatste gisteren een oproep op Twitter, waarop direct reacties van media en publiek kwamen. “Op de korte termijn kijken we of ons initiatief überhaupt kansrijk is. Het dorp Rheden heeft eerder bewezen tot grote dingen in staat te zijn door het openluchtbad te behouden ondanks grote bezuinigingen vanuit de gemeente. Ik wil wel eens zien wat er mogelijk is als nu ook de vrijwilligers, Rhedens Dorpsbelang en PFC Rheden zich achter onze oproep gaan scharen. Wij hebben het balletje opgegooid. En nu hopen we dat anderen meehelpen om het te laten rollen. Dan kan er iets moois ontstaan, daar ben ik van overtuigd”.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.