Home / Spankeren / EGD moet op zoek naar nieuw onderkomen

EGD moet op zoek naar nieuw onderkomen

DIEREN / SPANKEREN – De Evangelische Gemeente Dieren (EGD), momenteel gevestigd aan de Edyweg 6 in Spankeren, moet een nieuw onderkomen zoeken. De EGD had de wens zich permanent te huisvesten in dit pand langs het Kanaal, maar de Rhedense raad ging dinsdag akkoord met het voorstel van B en W om geen medewerking te verlenen aan een regeling voor permanente huisvesting voor de EGD aan de Edyweg 6. De EGD had sinds 2008 een vrijstelling voor vestiging aan de Edyweg. Voor permanente huisvesting zou het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden en daar stemde de raad niet mee in. Het pand aan de Edyweg is een bedrijfspand. Permanente huisvesting van een geloofsgemeenschap zou bedrijvigheid op het bedrijventerrein in de toekomst in de weg kunnen zitten of kunnen belemmeren, is één van de belangrijkste argumenten niet in te stemmen met een bestemmingsplanwijziging.
 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.