Home / Regio / Woonzorgnet ontwikkelt zich tot sociale onderneming

Woonzorgnet ontwikkelt zich tot sociale onderneming

RHEDEN – Woonzorgnet bestaat 10 jaar! In deze periode heeft de organisatie zich ontwikkeld van een idealistisch particulier initiatief tot een professionele sociale zorgonderneming. Dit betekent; het streven naar een optimaal resultaat voor alle stakeholders; bewoners, medewerkers, het Zorgkantoor en aandeelhouders.

Woonzorgnet is een middelgrote zorgaanbieder die in kleinschalige woonvoorzieningen mensen met een GGZ indicatie ondersteunt bij wonen, relaties, werken en zinvolle daginvulling. Woonzorgnet is een AWBZ-erkende zorgonderneming en is actief in de regio Gelderland met 7 locaties in Arnhem, Nijmegen, Rheden, Renkum, Nunspeet en Silvolde. Woonzorgnet onderscheidt zich van andere zorgaanbieders door een klantgerichte benadering, een platte organisatiestructuur en efficiënte bedrijfsvoering.

Zowel op zorginhoudelijk-, als ook op bedrijfsmatig gebied, onderscheidt Woonzorgnet zich van andere traditionele zorgaanbieders. In de eerste plaats gedragen wij ons als een dienstverlenende organisatie waarbij de klanttevredenheid een heel bepalende factor is. Het primaire proces van ondersteuning en huisvesting van de bewoner staat centraal. Alle andere processen zijn daaraan dienstbaar en ondergeschikt.
In de tweede plaats is Woonzorgnet georganiseerd en wordt het geleid als een bedrijf waarbij permanent oog is voor de verhouding van uitgaven versus inkomsten. Door de bedrijfsvoering op een efficiënte en effectieve wijze in te vullen, creëren we ruimte om te investeren in de verdere ontwikkeling van onze diensten en behoeften van onze bewoners en medewerkers.
Ten derde heeft Woonzorgnet een duidelijke focus. We hebben er niet voor gekozen om alles te willen doen, maar we hebben duidelijke keuzes gemaakt wat we wel doen en vooral wat we niet doen. Zo besteden wij de ICT en vastgoed uit en doen we alleen waar we goed in zijn; dienstverlening aan onze bewoners.

Dat dit niet alleen mooie woorden zijn, blijkt uit zowel het cliënttevredenheids-onderzoek als het medewerkers-onderzoek welke in 2013 bij Woonzorgnet zijn afgenomen door onderzoeksbureau Effectory. Dit laatste onderzoek leidde zelfs tot een nominatie voor Beste werkgever 2013!

Voor de nabije toekomst zijn er binnen de GGZ-zorg grote veranderingen te verwachten. Woonzorgnet volgt dit zeer nauwlettend, maar ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Een flexibele doch stabiele organisatie, die kan inspelen op en zich aanpassen aan de komende veranderingen. Een 100% focus op het primaire proces; aanbieden van ondersteuning en huisvesting aan onze bewoners zijn hierbij de bakens waarmee Woonzorgnet de koers van onze toekomst en die van onze bewoners uitzet.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.