Home / Spankeren / Kinderen Dans en Drama klaar voor jubileumvoorstelling

Kinderen Dans en Drama klaar voor jubileumvoorstelling

SPANKEREN – De zeventien kinderen die dit jaar meedoen aan de voorstelling van Dans en Drama (DND) staan weer te popelen. Er wordt hard gerepeteerd om die laatste teksten en dansen uit het hoofd te leren. Ze doen in het weekend van 15 en 16 februari mee aan de vijftiende voorstelling van de Spankerense toneelgroep: De Appel en de Koningin.

Het vijftiende seizoen verdient wel een speciale voorstelling, zo dacht de leiding van DND. En dus besloten zij dit keer zelf een sprookje te verzinnen. “Normaal kiezen we altijd een bestaand verhaal, dat we verbouwen tot een DND-sprookje. Nu hebben we elementen uit verschillende sprookjes samengevoegd”, aldus Dennis de Ruiter, die samen met Marjolein Spee en Linda Peppelman de voorstellingen van Dans en Drama in elkaar zet en met de kinderen repeteert. “Zo kan het dat Sneeuwwitje, Aladdin en Doornroosje samen in één voorstelling voorbij komen met Hans en Grietje en de Grote Boze Wolf. En Roodkapje natuurlijk. Roodkapje doet ieder jaar mee.”

Mix van sprookjes
In de Appel en de Koningin gaat de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje op zoek naar de giftige appel waarmee het meisje kan vermoorden. Verschillende sprookjesfiguren hebben de appel een poosje in handen en worden zo een stukje gevolgd. “We zien Aladdin bijvoorbeeld op het moment dat het verhaal, zoals wij dat kennen, is afgesloten. Hij verveelt zich te pletter en het lukt hem niet meer om te lachen. Daar komt Roodkapje in beeld”, wordt een voorbeeld gegeven. Natuurlijk zit het verhaal bol met komische situaties en rare karakters, zoals dat bij een DND-sprookje hoort.
Wat ook steevast terugkomt in de voorstellingen van de Spankerense club, zijn grappige filmpjes. Vooraf opgenomen beelden worden slim ingepast in de voorstelling. Zo gaat de petemoei van Assepoester via Skype op zoek naar een leuke prins en zien we via een groot videoscherm welke wensen er worden uitgesproken richting de Tovenaar van Oz.

Oud-leden
Omdat het de vijftiende voorstelling is, heeft DND oud-leden uitgenodigd om mee te doen. Zij maken hun opwachting vooral in filmpjes, maar een deel is zelfs te zien op het podium. “Een aantal oud-leden helpt al jaren mee achter de schermen en zij hebben dan ook een klein rolletje. Daarnaast doet een groep dansers van DND+ één dansnummer. Ook de vaste hulpen, meest ouders, zijn in de voorstelling te bewonderen.” Het wordt een heel grappige voorstelling voor iedereen, maar mensen die al jaren trouw naar DND komen, herkennen veel elementen uit vroegere jaren. “Met een knipoog kijken we terug naar grappen van toen.”

Jubileum-dvd
Speciaal voor dit jubileum is een dvd gemaakt met bijna vier uur materiaal. De leiding kijkt terug op vijftien jaar Dans en Drama in Spankeren en doet dit aan de hand van de leukste fragmenten uit alle voorstellingen. Ook oud-leden halen herinneringen op aan hun tijd bij DND. Ook staan de twintig grappigste filmpjes op de dvd, evenals de leukste bloopers.
De Appel en de Koningin is op zaterdag 15 februari om 20.00 uur en zondag 16 februari om 14.00 uur te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren. Kaartjes kosten 5 euro per stuk en zijn te reserveren via info@dansendrama.nl of bij Dennis de Ruiter, tel. 0313-420163. Hier zijn ook de jubileum-dvd en dvd’s van de voorstellingen te bestellen.
 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.