Home / Bronkhorst / Briljanten huwelijk

Briljanten huwelijk

BRUMMEN – Bij een ontmoeting in de bus, ruim 65 jaar geleden, sloeg de vonk over tussen Arie van Roon en Aleida Hueting. Woensdag vierden zij met de hele familie hun briljanten huwelijk in de Vroolijke Frans in hun woonplaats Brummen, waar burgemeester Niels Joosten hen kwam feliciteren.

Aleida werkte als conductrice toen militair Arie bij haar in de bus stapte. Hij was gelegerd op Deelen en moest regelmatig op pad. Na de ontmoeting stapte hij tijdens ieder verlof op de fiets om zijn Aleida in Ellecom te bezoeken. Op 29 januari 1947 werd hun liefde bezegeld met een huwelijk, dat lang en gelukkig zou blijken.
Het echtpaar woonde eerst in Ellecom en belandde na wat omzwervingen in Brummen. Ze kregen vijf kinderen, die op hun beurt weer elf kleinkinderen op de wereld zetten. Inmiddels zijn er ook al acht achterkleinkinderen in de familie Van Roon.
Arie en Aleida zijn echte familiemensen en brengen menig vakantie door met de kinderen. Samen een weekendje weg in een huisje is ook een favoriete bezigheid. Aleida heeft altijd met veel liefde voor de kinderen gezorgd, Arie verdiende de kost bij Lepper in Dieren, waar hij zich gedurende zijn werkzame leven heeft opgewerkt van timmerman tot adjunct-directeur. Zijn grote hobby is duivenmelken, dat hij samen met zijn zoon Jos niet onverdienstelijk doet.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.