Home / Dieren / Scouting Dieren weer aan de boerenkool

Scouting Dieren weer aan de boerenkool

DIEREN – De laatste zaterdag van januari was het moment weer aangebroken van de jaarlijks terugkerende boerenkoolmaaltijd. Deze gebeurtenis was jarenlang een traditie binnen Scouting Dieren en vorig jaar is deze traditie weer in ere herstelt. Naast de gezelligheid die deze activiteit met zich meebrengt, is het ook een uitstekend moment om met de vereniging terug en vooruit te kijken.

De boerenkoolmaaltijd wordt sinds vorig jaar weer georganiseerd en alle leden, ouders en vrijwilligers die bij Scouting Dieren betrokken zijn worden hiervoor uitgenodigd. Dit resulteerde in zo’n 70 mensen die een vorkje boerenkool of hete bliksem kwamen meeprikken. Omdat Scouting Dieren twee locaties heeft in Dieren, werd er vorig jaar bij de waterkant gegeten en dit jaar in het bos. Dankzij twee zeer actieve explorers was het mogelijk om buiten aan enorm gepionierde tafels te eten met verschillende vuurbakken die voor warmte zorgden. Is er een betere manier om het Scoutinggevoel over te brengen?

Naast de gezelligheid was er ook een serieus moment bij het terug en vooruit blikken door de voorzitter Jack Savelberg. Afgelopen jaar overleden oud-lid Jack van Essen werd geëerd door een minuut stilte, Elise Spaander werd officieel geïnstalleerd als nieuwe groepsbegeleider van de landtakken en Jack Savelberg kondigde aan dat hij per mei zijn functie als voorzitter neer zal leggen. Er werd dan ook een dringende oproep gedaan onder de aanwezigen om deze functie te overwegen. De grootste positieve ontwikkeling die door de voorzitter werd benoemd was het nader tot elkaar komen van de land- en watertakken.

Al met al heeft men van een gezellige en op momenten serieuze boerenkoolmaaltijd kunnen genieten. Mocht u naar aanleiding van de vacante voorzittersfunctie interesse hebben gekregen? Neem dan eens een kijkje op www.scoutingdieren.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.