Home / Dieren / Voorlezen bij Puck&Co in Dieren

Voorlezen bij Puck&Co in Dieren

DIEREN – Maandagochtend was het dan eindelijk zo ver. Op de locatie het Zandkasteel van Puck&Co in Dieren in kwam mevrouw Joosten van Dierentuin Burgers Zoo voorlezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Krokodil’. De kinderen hadden er zin in en zaten allemaal aandachtig te luisteren.
Na het verhaaltje werd verteld dat een krokodil haar nest maakt van bladeren en takken. Door de warmte daarvan komt het ei wat de krokodil erin heeft gelegd uit. De babykrokodil ligt er helemaal opgekruld in en als het ei uitkomt neemt de moederkrokodil de babykrokodil in haar bek, waarna ze ermee naar het water loopt. Daar zwemt de kleine krokodil weg en haalt de moederkrokodil de andere baby krokodillen.
We mochten ook nog voelen aan een echte krokodillenhuid, die was meegenomen, en ook aan een krokodillenhoofd. Na afloop kregen de kinderen allemaal een mooie kleurplaat en een armband! Het was soms een beetje eng maar ook erg spannend en leerzaam.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.