Home / De Steeg / SP Rheden kiest voor honderd procent sociaal

SP Rheden kiest voor honderd procent sociaal

DE STEEG – Het verkiezingsprogramma waarmee SP Rheden de verkiezingen ingaat draagt de titel Honderd procent sociaal. Bij de keuzes die de SP in dit programma maakt, staat het belang van mensen, die het door het lokaal of landelijk beleid moeilijk hebben of gaan krijgen, voorop.

Lijsttrekker Jorine Dirks licht deze keuze toe: “de gemeente Rheden krijgt vanaf 2015 belangrijke zorgtaken over de schutting gegooid door het kabinet Rutte II. Veel van onze inwoners gaan hier mee te maken krijgen, bijvoorbeeld met de jeugdzorg of begeleiding naar werk. Maar de gemeente moet deze taken voor veel minder geld uitvoeren. Het is echt van belang dat we ons hier niet zomaar bij neerleggen. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het Rhedense college zich opstelt als een verlengstuk van het kabinet. Er moeten sociale keuzes worden gemaakt en daarom is juist nu een sterke SP nodig.”
Een ander speerpunt van de Rhedense SP is betaalbaar wonen. Het is belangrijk dat er in de gemeente genoeg betaalbare huurwoningen zijn. Ook blijft de SP zich actief inzetten tegen de komst van tientallen goederentreinen door de dorpen. De afgelopen jaren heeft de SP daar veel acties tegen gevoerd met bewoners en organisaties.

Bij vijf speerpunten ligt voor de SP de komende jaren de prioriteit: kwetsbare inwoners mogen niet de dupe worden van afbraakbeleid, werk maken van eerlijke banen, betaalbaar wonen, bezuinigen begint op het gemeentehuis en laat de goederentreinen varen.

www.rheden.sp.nl
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.