Home / Bronkhorst / Vlammend afscheid

Vlammend afscheid

BRUMMEN – Donderdagavond omstreeks 19.30 uur brak ‘brand’ uit in een woning aan de Gruttostraat te Brummen. Groot alarm! De bewoners van deze straat waren vooraf echter al geïnformeerd dat het hier een oefening betrof. De brandweer was snel ter plaatse, ditmaal onder leiding van burgemeester Niels Joosten als bevelvoerder. Het ging om een zogenaamde uitslaande brand, waarbij grote rookontwikkeling was ontstaan.
Toen de brand uitbrak bevonden zich nog drie personen (de echtgenote en twee dochters van de burgemeester) in de woning. De echtgenote wist op eigen kracht het pand te verlaten, maar de twee dochters moesten door de brandweer uit het pand worden gered. Zij hadden veel rook ingeademd en moesten in een gereedstaande ambulance worden behandeld.
De gehele straat was door de politie afgezet. Deze oefening was door de brandweer in scène gezet om op deze ludieke wijze afscheid te nemen van de naar Doetinchem vertrekkende burgemeester – Foto’s: Harry Hanskamp

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.