Home / Dieren / Opvolger vast aan het werk bij Te Hennepe Optiek

Opvolger vast aan het werk bij Te Hennepe Optiek

DIEREN – Vaste klanten van Te Hennepe Optiek in Dieren hebben hem vast al gezien, het nieuwe gezicht in de zaak. Jomme te Hennepe, inderdaad ‘de zoon van’, is het team komen versterken en zal te zijner tijd de zaak van zijn vader Wim overnemen.

“Ik ben nu zeventig jaar en ik vind dat ik het wel wat rustiger aan mag doen”, aldus Te Hennepe senior. “Ik vind het fijn dat mijn zoon wat meer taken overneemt.” Met Jomme haalt Te Hennepe een zeer ervaren opvolger in huis. “Ik heb een jarenlang gewerkt bij Varilux in Zevenaar en ben dan ook specialist in dit soort multifocale glazen, glazen met een onzichtbaar leesgedeelte. Daarnaast volgde ik de opleiding tot opticien en deed ervaring op bij een grote optiekzaak in Apeldoorn.”

Vader en zoon vinden de optiek het mooiste vak dat er is. “Het is geweldig om iemand te kunnen helpen weer goed te zien. Dat iemand bij je komt omdat hij niet helemaal prettig meer kijkt en dankzij een goede bril of lenzen zijn zicht weer terug krijgt. Het is enorm dankbaar werk.” De twee hebben zich dan ook allebei volledig gewijd aan hun vak. “We volgen allebei nog regelmatig bijscholingen en cursussen. Met onze kennis kunnen we meer dan alleen een sterkte opmeten. Opticiens zijn geen oogartsen, maar we weten wel hoe een oog in elkaar zit en wanneer we iemand moeten doorsturen.” De heren Te Hennepe geven dan ook beiden aan: “Als je twijfelt over je zicht of de gezondheid van je oog, kom gewoon even binnen en we kijken er even naar. Mensen denken vaak dat ze nog wel goed zien en zijn vervolgens verbaasd over hoeveel beter het kan.”

Wim te Hennepe heeft zijn zaak vorig jaar volledig verbouwd en daarbij veel nieuwe apparatuur aangeschaft: “We hebben nu de nieuwste techniek in huis, bijvoorbeeld voor het meten van de oogdruk of het aanmeten van lenzen. Onze contactlensspecialist Esther Hellegers kan nu ook harde en nachtlenzen aanmeten.” Daarnaast is de audicien er iedere donderdagmorgen tussen 09.30 en 10.30 uur en daarbuiten op afspraak voor het afnemen van gehoortesten en andere vragen over het gehoor.
Een ander nieuwtje is dat Te Hennepe een aanschaf nu direct uit de aanvullende verzekering kan declareren, zodat de klant niet langer zelf met formulieren aan de gang hoeft. Bovendien is de opticien aangesloten bij een collectief van zelfstandige opticiens, dat de klant nog eens 25 procent extra vergoeding geeft. Zeker met een bijdrage uit de verzekering hoeft een bril helemaal niet duur te zijn. Wim te Hennepe: “Dat imago hebben we als zelfstandig opticien, maar dat klopt absoluut niet. We hebben een bril voor ieder budget. De prijs-kwaliteitsverhouding van onze spullen is gewoon goed en daarbij bieden wij iedereen dezelfde goede nazorg en persoonlijk advies.”

www.tehennepeoptiek.nl
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.