Home / Bronkhorst / ‘Monza-coureur’ siert entree Brummen

‘Monza-coureur’ siert entree Brummen

BRUMMEN – Toen een aantal jaren geleden de rotonde in de N348 tussen Leuvenheim en Brummen werd aangelegd, zei burgemeester Niels Joosten tegen Nico Aaldering van The Gallery dat er eigenlijk een mooi kunstwerk gerelateerd aan The Gallery op zou moeten komen. Een kunstwerk dat de verbondenheid van de bekende oldtimer dealer met Brummen benadrukt.

Donderdag 30 januari was het de vertrekkende burgemeester Niels Joosten die op het nieuwe kunstwerk op het middentalud van de rotonde bij Brummen mocht onthullen. Dit drukke verkeerspunt heeft voortaan met een bronzen beeld van een coureur in een Alfa Romeo een kunstwerk dat in het oog springt. Een kunstwerk dat de verbondenheid van The Gallery met Brummen benadrukt.
Het kunstwerk wordt opgedragen aan Niels Joosten, een grote liefhebber van oldtimers en daarnaast ook iemand die de afgelopen negen jaar voortdurend het belang van dit soort toonaangevende bedrijven voor Brummen benadrukt. De onthulling van het kunstwerk verrichtte hij onder toeziend oog van Nico Aaldering, eigenaar van The Gallery en het kunstwerk.

Het kunstwerk, beschikbaar gesteld door de familie Aaldering van The Gallery, is een prachtig en levensgroot bronzen beeld van autocoureur Tazio Nuvolari die in een Alfa Romeo ‘Monza’ in 1932 op het circuit van Monaco reed én won. Het kunstwerk is door de Amerikaanse kunstenaar Gordon Chism in 1992 gemaakt en onlangs aangekocht door The Gallery-eigenaren Nico en Nick Aaldering. Het kunstwerk heeft nu een voor iedereen goed zichtbare plek gekregen. Hierbij is gekozen voor de rotonde nabij de Pothof in Brummen, de entree voor vele liefhebbers van oldtimers naar The Gallery.

Het was voor de scheidende burgemeester een complete verrassing. Niels Joosten werd donderdagochtend door Nico Aaldering overvallen en met een unieke auto opgehaald. Een auto waarvan er slechts180 zijn gemaakt: een Facel Vega 2. Hiermee werden de burgemester en zijn vrouw naar de rotonde gebracht en mocht de verraste burgervader de officiële onthulling verrichten van ‘zijn kunstwerk’. Door middel van een passend bordje wordt het kunstwerk opgedragen aan het burgemeesterschap van Joosten voor de gemeente Brummen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.