Home / Angerlo / Het verhaal van ‘Krrrr….okodil!’

Het verhaal van ‘Krrrr….okodil!’

ANGERLO – Van 22 januari tot en met 1 februari vinden de Nationale voorleesdagen plaats. Wethouder Gerard Nijland van de gemeente Zevenaar, las in dat kader woensdagochtend voor aan de jongste leerlingen van De Trompetter in Angerlo. Nijland las voor uit het prentenboek van het jaar: ‘Krrrr….okodil!’ en vond een aandachtig gehoor bij de kinderen.

De Nationale Voorleesdagen worden dit jaar voor de 11de keer georganiseerd en hebben als doel het voorlezen aan kinderen – die dit zelf nog niet kunnen – te bevorderen. Want voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, zorgt voor betere schoolprestaties en bezorgt ze veel plezier. Iets waar ze in hun verdere leven veel voordeel van ondervinden. Voorlezen kan altijd en overal.

Niet alleen tijdens de nationale voorleesdagen wordt geïnvesteerd in educatie. De afgelopen jaren heeft de gemeente Zevenaar extra aandacht gegeven aan de kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie. Zo kunnen peuters – die een risico hebben om met een achterstand in het basisonderwijs te starten – deelnemen aan het (gemeentelijke) voorschools educatieprogramma dat vier dagdelen per week binnen het peuterspeelzaalwerk wordt aangeboden.
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.