Home / Bronkhorst / In de war: Brummense bijen vliegen bijna elke dag

In de war: Brummense bijen vliegen bijna elke dag

BRUMMEN – Door de hoge temperaturen, zijn de honingbijen regelmatig actief. De kasten aan de Voorsterweg in Brummen staan zonnig opgesteld en zodra het iets warm wordt, komen enkele bijen naar buiten om te zien of het al voorjaar is. Het geeft reuring in de volken die normaal gesproken nu in winterrust moeten zijn.

“Of het nadelige gevolgen heeft zal blijken, vooral een late koude periode kan onze bijen parten spelen”, laat de Brummense imkersvereniging weten. “Als er een broednest word aangezet, verhogen de bijen de nesttemperatuur naar 35 graden Celsius, wat normaal is. Bijen eten van de wintervoorraad en gebruiken die als brandstof om de temperatuur te verhogen. Door vorst kan het contact met de voorraad verbroken worden en kunnen volken door voedseltekort afsterven, terwijl op een andere plaats in de kast nog veel te eten is. De imker kan dan weinig voor de bijen doen. De kast extra toedekken om warmteverlies tegen te gaan kan net voldoende zijn. We hopen er het beste van.”
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.