Home / Bronkhorst / Alex van Hedel waarnemend burgemeester in Brummen

Alex van Hedel waarnemend burgemeester in Brummen

BRUMMEN – Op 5 februari wordt de heer Alex van Hedel, aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Brummen. Commissaris der Koning Cornielje heeft dat na overleg met de Brummense fractie-voorzitters. Hij volgt tijdelijk Niels Joosten op, die als burgemeester naar Doetinchem vertrekt.

De heer Alex van Hedel (53 jaar, VVD) was van juni 2011 tot 1 januari 2014 burgemeester van de gemeente Neerijnen. Daarvoor was hij 2008 tot 2011 Directeur Adviesbureau Valkenswaard. Van 1994 tot 1998 en van 2002 tot 2008 was hij wethouder van de gemeente Valkenswaard. In die gemeente was hij ook twee periodes raadslid.

Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning heeft, heeft tot deze benoeming besloten na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Brummen.

Van Hedel is op 29 januari 2014 beëdigd door de Commissaris van de Koning. Na de verkiezingen in maart zal in het voorjaar de procedure worden gestart om tot een nieuwe burgemeester van de gemeente Brummen te komen.

Op donderdag 6 februari maakt Van Hedel kennis met de gemeenteraad van Brummen. Een dag later, op vrijdag 7 februari, start hij daadwerkelijk als waarnemend burgemeester van de gemeente. 
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.