Home / Laag-Soeren / Lintje voor Bas van den Akker

Lintje voor Bas van den Akker

LAAG-SOEREN – Bas van den Akker uit Eerbeek ontving vorige week maandag een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Niels Joosten speldde hem het bijbehorende lintje op.

Bas van den Akker heeft zich sinds 1989 onophoudelijk actief en intensief ingezet voor de belangen van de bewoners in Eerbeek-Zuid. Hij is sinds die tijd bestuurslid van de Belangenvereniging Bewoners Eerbeek-Zuid (BBEZ) en bestuurslid/commissielid van de wijkraad Eerbeek Zuid.
De heer Van den Akker heeft als bestuurslid en als voorzitter van de commissie Rondweg in de afgelopen (bijna) 25 jaar veel overleg gevoerd met de Provincie, de gemeentes Brummen, Rheden en Apeldoorn, de betrokken wijkraden, natuurorganisaties en het bedrijfsleven. Overal waar dat zinvol is, probeert Van den Akker de opvatting van de commissie onder de aandacht te brengen. Hij onderzoekt steeds welke opties mogelijk zijn en zoekt deze tot op de bodem uit. Niet alleen is hij volhardend, maar ook een betrokken en deskundig bestuurslid.
Daarnaast was hij degene die met verschillende juristen de mogelijkheden van hun opvattingen trachtte nader uit te werken. Hij was vooral hierin de zegsman. Dit vergde enorm veel tijd, die hij naast zijn functie als directeur van een grote bouwonderneming steeds vrij moest maken.

Er wordt door de heer Van den Akker veel tijd geïnvesteerd in het bijwonen van (raads)vergaderingen. Bewonderenswaardig is de wijze waarop hij zijn contacten in het bestuurlijk apparaat zoals gemeente en provincie, maar ook in organisaties als bijvoorbeeld De Gelderse Milieu Federatie, Stichting Das & Boom en dergelijke op positieve wijze weet in te zetten daarbij iedereen in zijn waarde laat en de ruimte geeft.
Bijzondere waardering en respect verdient de heer Van den Akker voor het feit dat hij zich na een periode, waarin hij in een ernstige gezondheidscrisis was gekomen, weer volledig heeft teruggevochten met behulp van een intensief revalidatieprogramma om vervolgens na zijn herstel zijn portefeuille in het bestuur weer volledig ter hand te nemen om met een inzet als vanouds verder te gaan. Eén van de hoogtepunten met betrekking tot de verkeerscorridor Dieren-Apeldoorn betreft het gezamenlijk rapport van alle betrokken dorps- en wijkraden waaraan hij een ongekende en bindende bijdrage heeft geleverd.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.