Home / De Steeg / Ook in gemeente Rheden winkels iedere zondag open

Ook in gemeente Rheden winkels iedere zondag open

DE STEEG – Met de kleinst mogelijke meerderheid van één stem, is de kogel dan toch door de kerk: voortaan mogen ook in de gemeente Rheden de winkels iedere zondag open. Een eerder besluit werd twee jaar geleden nog door de rechter ongedaan gemaakt. Nu de wet is veranderd en gemeenteraden zelf mogen beslissen, is het besluit om zondagopenstelling toe te staan alsnog genomen.

Een verzoek om uitstel van het besluit tot na de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart, werd verworpen. Een meerderheid koos er voor nú een besluit te nemen. De Rhedense raad sprak volgens verantwoordelijk wethouder Ronald Haverkamp al acht keer eerder over het onderwerp.

Nieuwe standpunten kwamen tijdens het debat niet naar voren. Voorstanders benadrukken dat winkels niet open hóeven, maar mógen. Tegenstanders willen de zondagsrust eerbiedigen en de kleine winkeliers beschermen. De voorstanders lieten weten dat ze bang zijn dat omzet weg zal lekken naar buurgemeenten waar de winkels wel iedere zondag open mogen zijn.

Het compromis dat het CDA voorstelde, om ergens tussen de huidige 12 en de voorgestelde 52 zondagen uit te komen, kreeg onvoldoende steun. VVD en D66 waren voorstander, evenals drie van de vijf PvdA raadsleden en twee van de drie GroenLinks-vertegenwoordigers. Dat maakte een meerderheid van 14 van de 27 stemmen.

 

De regeling gaat direct is, zo meldt de gemeente. Zondag 2 februari mogen dus alle winkels open in de gemeente Rheden.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.