Home / Doesburg / Wethouder leest voor

Wethouder leest voor

DOESBURG – Tijdens de Nationale Voorleesdagen werd op de drie peuterspeelzalen in Doesburg extra aandacht gegeven aan het voorlezen. Centraal staat dit jaar het prentenboek van het jaar Krrrr….okodil! Aan wethouder Peter Bollen de eer om dit spannende boek voor te lezen aan de peuters van peuterspeelzaal Kom Pas Kijken. De wethouder bracht het verhaal met verve. Zowel de peuters als de wethouder waren enthousiast.

De drie peuterspeelzalen in Doesburg, Kom Pas Kijken (stad), Hummelhuus (Beinum) en Peuterhof (Ooi) besteden veel aandacht aan educatie, zo ook aan voorlezen. Een prentenboek wordt in veel gevallen interactief verteld, om een verhaallijn te visualiseren en het verhaal voor de kinderen ‘levend’ te maken. Daarnaast is er de boekenpret uitleen. Elke week mag er een prentenboek mee naar huis.
Voorlezen is elke dag een feest. Lekker tegen papa aan in bed of samen overdag een prentenboek bekijken. Voorlezen is ook goed voor de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Op de peuterspeelzalen wordt de (taal) ontwikkeling van de kinderen gevolgd door de beroepskrachten en zo nodig kan er extra ondersteuning geboden worden om de ontwikkeling een extra stimulans te geven.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.