Home / Doesburg / Vrijdag lampionoptocht in Doesburg ter ere van Prinses Beatrix

Vrijdag lampionoptocht in Doesburg ter ere van Prinses Beatrix

DOESBURG – Vrijdag 31 januari is prinses Beatrix jarig en ter ere van haar verjaardag is er weer een grandioze lampionoptocht, die wordt georganiseerd door Doesburg en Oranje. Het is altijd een leuke avond voor de deelnemers. De kinderen krijgen een gratis lampion van de Oranjevereniging en na afloop een heerlijke beker chocolademelk.

 

De lampionnen hebben waxinelichtjes, dus is het handig als vader, moeder, opa of oma een aansteker bij zich heeft voor het geval je lichtje onderweg uitgaat.
Ook dit jaar is er weer een spektakel voorafgaand aan de optocht en tijdens de optocht. Vanaf 18.45 uur kunnen de lampionnen opgehaald worden bij de Oranje kraam op het Roggepleintje. Om 19.00 uur start de optocht door de stad. De route is: Start: pleintje Roggestraat – Gasthuisstraat – Bergstraat – Meipoortstraat – Zandbergstraat – Ooipoortstraat -Helmigstraat – Zandbergstraat – Meipoortstraat – Kerkstraat – Roggestraat.

Alvast voor de Koningsdag op zaterdag 26 april: Er wordt weer een optocht met versierde vervoermiddelen gehouden voor de kinderen, dus alle kinderen kunnen vast gaan nadenken hoe en wat je wil gaan versieren. Alles waar maar een wiel onder zit mag. Of het nu een fiets, een kar, skelter of rollator van je oma is alles mag.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.