Home / Doesburg / Doesburg verkoopt bibliotheekgebouw aan paramedici

Doesburg verkoopt bibliotheekgebouw aan paramedici

DOESBURG – De bibliotheek van Doesburg gaat nog voor de zomer van 2014 verhuizen naar De Linie 4. In het vrijkomende pand aan de Zandbergstraat 10 komt een paramedisch centrum onder leiding van Martijn Kort. Gemeente Doesburg heeft het pand aan hem verkocht. Op De Linie moeten andere gebruikers van het gebouw inschikken en die voerden daar vorige week nog actie tegen.

De verhuizing van de bibliotheek naar De Linie is evenwel niet nieuw, maar in lijn met de al in 2012 ingezette richting, namelijk het realiseren van een levendig en laagdrempelig centrum waar mensen komen voor informatie, advies en ontmoeting. De betrokken wethouders Ellen Mulder en Peter Bollen zijn zeer tevreden dat het gelukt is om deze ontwikkeling nu gestalte te geven en dat er in de binnenstad een mooie nieuwe functie in het gebouw van de bibliotheek komt.

De gemeente Doesburg is blij met de verkoop. “Zowel financieel als inhoudelijk komt dit de gemeente zeker ten goede”, geeft wethouder Ellen Mulder aan. “We gaan de bibliotheek nu integreren in de De Linie 4 waar ook de Buurtacademie zit. Het is de bedoeling dat daar een laagdrempelig, open en multifunctioneel gebouw wordt gerealiseerd. We werken er hard aan om alle organisaties daar een goede plek in te geven.”

Ook wethouder sociaal domein, Peter Bollen, denkt dat de komst van de bibliotheek op de Linie Doesburg veel goeds kan brengen. “Vooral de extra toeloop door de bibliotheek en de nieuwe mogelijkheden tot samenwerking zijn hartstikke mooi. Organisaties kunnen elkaar wederzijds versterken en daar worden we allemaal beter van. Natuurlijk vergt het voor alle organisaties die hierbij betrokken zijn ook de nodige flexibiliteit, maar als we er met elkaar voor gaan kunnen we hier echt iets moois neerzetten”, aldus Bollen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.