Home / Loenen / Bargkapel valt in de smaak

Bargkapel valt in de smaak

LOENEN – Het bestuur van De Brink had dit jaar De Bargkapel uit Barchem uitgenodigd voor het jaarlijkse nieuwjaarsconcert. De kapel uit Barchem bracht onder leiding van Willem Jan Jolink een vrolijk concert, waarbij de stemming opperbest was. In een vlot tempo passeerden de polka´s, walsen en marsen de revue. Daarbij de aangename zang van zangeres Gera Kock en dirigent Willem Jan Jolink.

Voorzitter Ab van Zeumeren had op wat meer belangstelling van muziekliefhebbers gerekend. De Brink wil graag aan begin van het jaar de Loenenaren een gezellige avond aanbieden. De mindere opkomst had volgens de voorzitter wel het voordeel dat er ruimte was voor een dansje. Bij verschillende nummers gingen de beentjes van de vloer. Een polonaise ontbrak ook niet.

Dirigent Jolink heeft vanaf 1987 de touwtjes in handen van de kapel. Egerlandernummers van Ernst Mosch en anderen werden op hoog niveau gespeeld. De kapel blinkt vooral uit met de trompetsectie. Jolink is zelf ook een verdienstelijk trompettist en blies in enkele nummers een solopartij. Een mooi nieuw nummer van de kapel was de Trompetten-bolero.
Af en toe wijkt Jolink af van het egerlander repertoire en brengt met de Bargkapel andere nummers zoals de medley van James Last. Geen egerlander kapel ontkomt er niet aan om zonder het spelen van Rosamunde af te sluiten. Ook Jolink en zijn 17 muzikanten speelden dit nummer tot slot voor een enthousiast publiek die volop genoten had van een vrolijk avondje blaasmuziek.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.