Home / Doesburg / Truida Westerik vrijwilliger van de maand

Truida Westerik vrijwilliger van de maand

DOESBURG – In Doesburg is de Buurtacademie de plek waar vraag- en aanbod van
vrijwilligerswerk samenkomt. Ieder jaar wordt de Hens van der Wal Vrijwilligersprijs uitgereikt. Omdat de Buurtacademie vindt dat er zoveel meer vrijwilligers zijn die in het zonnetje gezet mogen worden, verzorgt de Buurtacademie vanaf deze maand: De vrijwilliger van de maand. De vrijwilliger van de maand februari is Truida Westerik.

Truida is al twintig jaar vrijwilliger, haar passie is mensen helpen. In 2000 was het Carl Keuning die het VPTZ heeft opgericht, Vrijwilligers Palliatieven Terminale Zorg. Mensen die weten dat ze binnenkort overlijden, willen het liefst in een vertrouwde omgeving zijn, dat is
meestal thuis. De verzorging hiervoor wordt vaak opgenomen door partner, kind, familielid of vriend(in), dit worden mantelzorgers. De VPTZ is er om deze mensen hierbij te ondersteunen en nemen de zorg een aantal uren over. Deze vrijwillige groep bestaat ongeveer uit vijftien personen. Truida liep warm voor het idee en sloot zich aan als vrijwilligster.
Via het Rode Kruis, waar Truida ook vrijwilliger is, volgt Truida veel cursussen, zoals opvang en verzorging-zelfredzaamheid-drugs-alcohol-mishandeling-dementie-tiltechnieken. Dit kan ze heel goed gebruiken in het vrijwilligerswerk voor VPTZ. De dankbaarheid van de mensen inspireert haar enorm, ondanks dat het soms zwaar kan zijn.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.