Home / Eerbeek / Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem opgeluisterd door Dinie Hiddink

Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem opgeluisterd door Dinie Hiddink

EERBEEK – Op woensdagmiddag 22 januari stroomde de zaal van het Tjark Riks vol met zo’n 100 gasten van de Zonnebloem afdeling Eerbeek/Hall. Veel gasten werden door de vrijwilligers met de auto thuis opgehaald en de overigen kwamen op eigen gelegenheid naar de Nieuwjaarsmiddag. Nadat iedereen zijn plaats had ingenomen werden de gasten getrakteerd op een kopje koffie met een heerlijke oliebol of appelbeignet. De aanwezigen werden door Giesela Lettinga, voorzitter van de Zonnebloem afdeling Eerbeek/Hall, hartelijk welkom geheten op deze festiviteit. Nadat de beste wensen voor het nieuwe jaar waren uitgesproken werd Dinie Hiddink aangekondigd, die voor deze middag was gearrangeerd.

Dinie Hiddink is in 1940 geboren op de boerderij “De Denneboom” in Zwiep. Naast de boeken, die zij in de loop der tijd heeft uitgegeven is zij bovendien in de achterhoek bekend als verhalenvertelster in het Lochems dialect. Verder is zij meer dan 25 jaar voorzitter van de dialectgroep ‘Vrienden van de Streektaal veur Lochem en Umgeving’.

Deze middag stond geheel in het thema van Oud en Nieuw. Het was verrassend hoeveel verhalen en anekdotes zij te vertellen had over dit onderwerp. Op humoristische wijze wist zij de toehoorders te boeien over oude tradities en eetgewoonten in deze periode van het jaar. Veel verhalen met een lach en soms afgewisseld met ontroerende stukjes, die bij menigeen herinneringen en herkenning opriepen.

De in de pauze aangeboden consumpties werden door de vrijwilligers uitgeserveerd,waarbij het advocaatje met slagroom verreweg favoriet was. De heerlijke hapjes, die door de vrijwilligers waren bereid, vonden gretig aftrek bij alle aanwezigen.

Na de pauze werd haar vlotte manier van verhalen vertellen voortgezet en wist ze zowel de gasten als de 28 vrijwilligers zo te boeien, dat het tweede deel voorbij was voor ze er erg in hadden. Aan het applaus af te meten werd haar optreden door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd.

Na afloop werden de gasten in hun jas geholpen en degenen die van vervoer afhankelijk waren werden door de vrijwilligers weer naar huis gebracht. Menigeen liet weten zeer genoten te hebben van deze geslaagde middag. Zonder elkaar is iedereen alleen. Meld u daarom bij ons secretariaat aan als vrijwilliger bij de Zonnebloem in Eerbeek/Hall . tel 0313-651164 of per e-mail haroldenans@hotmail.com
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.