Home / Doesburg / Albert Heijn Doesburg heropent in fraai pand

Albert Heijn Doesburg heropent in fraai pand

DOESBURG – Albert Heijn in Doesburg opent woensdag 29 januari om 11.00 uur haar deuren. Voorafgaand aan die opening onderging de winkel aan de Ooipoortstraat een ingrijpende verbouwing. Supermarktmanager Mark Egberts is dik tevreden met het resultaat van die werkzaamheden. Het ombouwen van de winkel duurde enkele weken, de verbouwing van het totale complex waar de supermarkt deel van uitmaakt, is al een jaar aan de gang.

De winkel kreeg ondermeer een compleet nieuwe voorgevel, waarbij werd uitgegaan van de situatie in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Boven de winkel wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de zeven appartementen die daar werden gerealiseerd.

De klanten van Albert Heijn treffen vanaf woensdag op de bekende locatie een totaal nieuwe winkel aan. “Deze grote opknapbeurt was dringend noodzakelijk”, vertelt Egberts. “De klanten hebben soms wel overlast ondervonden van de werkzaamheden, maar gelukkig had iedereen er begrip voor.”
De klanten worden ‘beloond’ met een schitterende winkel. Albert Heijn Doesburg is voorzien van een interieur die het nieuwste van het nieuwste op dat gebied is. Het assortiment is op de 1200 vierkante meter ook uitgebreid. Zowel verse artikelen als vleeswaren, groente en fruit, vis, tapas, brood, gebak en bloemen, alsmede een uitgebreid assortiment kruidenierswaren wordt in deze sfeervolle winkel overvloedig gepresenteerd.
Brood wordt in de winkel gebakken en groente, vlees, vis en zuivel worden dagelijks vers aangevoerd. “Ook hebben wij een grill op onze deli-afdeling”, vertelt Egberts. “Daarmee zijn wij in staat om een volledig vers assortiment van verschillende grill-producten aan te bieden. Ze zijn bovendien warm of koud verkrijgbaar, naar wens van de klant.”

De inpassing van de supermarkt in de historische binnenstad was een flinke klus. De architecten grepen daarbij terug op de bestaande situatie in de jaren vijftig. Aan de voorzijde ziet het er uit als drie historische panden, achter de gevels schuilt één moderne, grote supermarkt. De gemeente Doesburg toont zich dan ook blij met de opknapbeurt van dat stuk Ooipoortstraat.
“Jammer dat de gemeente minder enthousiast is over ons aanbod om ook het parkeren achter de winkel te verbeteren”, aldus Egberts. “We willen van het betaald parkeren in de binnenstad af en er een blauwe zone voor in de plaats. Maar de gemeente wil de inkomsten van het parkeren niet missen. En ook wat betreft het plaatsen van fietsen voor de winkel hebben we nog een probleem. Wij willen fietsenrekken plaatsen, de gemeente wil dat niet toestaan. Het gevolg is vrees ik dat klanten de fietsen tegen de gevels of likraak op de stoep zullen zetten.”

Foto:
Supermarktmanager Mark Egberts is dik tevreden met de verbouwing van zijn Albert Heijn winkel in Doesburg – foto: Wencel Maresch

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.