Home / Dieren / Lekker een dagje zingen

Lekker een dagje zingen

DIEREN – Ongeveer veertig zangers en zangeressen zetten zaterdag hun beste beentje voor tijdens de vijfde Zangdag in de Ontmoetingskerk in Dieren. Om deze dag nog een extra feestelijk tintje te geven, werden er ondertussen ook verhalen gemaakt tijdens een workshop, die tijdens het concert werden verteld.

De muzikale leiding lag deze dag weer in handen van de enthousiaste dirigenten Ronald Brons en Wim de Jong. Marieke van Voorst was de hele dag achter de piano te vinden om de zangers te ondersteunen. De vertellers van de BV van Verhalen kregen hulp van één cursist die ook wilde leren vertellen.
In de pauzes zagen de zangers en vertellers elkaar en kwam het thema van de dag “Ontmoeting” al goed tot zijn recht. Tijdens het concert, dat om 20.00 uur werd gehouden, ontmoetten de verhalen en liederen elkaar, wat het geheel een heel feestelijk tintje gaf. De zangers maakten er een waar feest van met muziek uit allerlei verschillende landen, van Russisch tot Jiddisch en zelfs Zuid-Afrikaans. De verhalen sloten hier prachtig op aan.
De verhalen en zangstukken werden afgewisseld door twee muzikale intermezzo’s op de piano. Marieke speelde de variaties van Mozart op ‘Ah vous dirai-je Maman’, in Nederland beter bekend als het lied ‘Altijd is kortjakje ziek’. Met een tweede piano erbij werd het helemaal feest toen Ronald en Marieke samen een musicalmedley lieten klinken.
Het publiek was heel enthousiast over het afwisselende concert en beloonde de zangers, vertellers, muzikanten en dirigenten met een groot applaus.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.