Home / Loenen / Gasten Zonnebloem in polonaise

Gasten Zonnebloem in polonaise

LOENEN – De Zonnebloem afdeling Loenen gaat op 9 april op grootse wijze haar vijftig jarig bestaan vieren. Dit beloofde voorzitter Dicky Verheul aan de vele gasten die bijeen waren in de grote zaal van De Brink. Het bestuur is druk met de voorbereidingen voor de viering van deze mijlpaal, waarvoor de Loenense ouderen worden uitgenodigd. De bezoekdames komen binnenkort langs om dit te bespreken.

Voorzitter Verheul blikte tijdens de bijeenkomst terug op het afgelopen jaar waarbij de afdeling veel activiteiten heeft ontplooid. Een nieuwe activiteit was de kraam op het Schaapscheerderfeest. Daar werd een leuk bedrag verdiend. Het hoofdbestuur uit Breda vond dit een leuk idee en verdubbelde de opbrengst. Dit geld is besteed aan reisje naar de Aardbeienhoeve in Manderveen. De landelijke Zonnebloemverloting was ook in Loenen een succes. Helaas zijn een aantal prijzen nog niet opgehaald.
Verheul was ook blij met de aanwinst van drie vrijwilligsters. Sinds kort zijn Tonnie van Hensbergen, Evelien Buitenhuis en Karin Aartsen verbonden aan de Loenense afdeling.
Stefie Eymans las een gedicht voor waarna zij aandacht vroeg voor het harmonicaduo Annie en Marie. Het duo speelde gezellige meezingers. In het tweede optreden na de pauze kregen de dames de gasten in de benen voor de polonaise. Met de vrijwilligsters voorop ging het kris kras door de zaal. Annie Wonnink schrijft ook gedichten. Zij had een jaaroverzicht gemaakt over 2013 waarin toch veel is gebeurd. Vooral haar tweede gedicht ´Engelse ziekte´ sprak de bezoekers aan. Zij maakte duidelijk hoeveel Engelse woorden in de Nederlandse taal zijn doorgedrongen. Zij drong er vooral op aan de streektaal te bewaren en gebruiken.
Aan het eind van de middag sprak voorzitter Verheul een dankwoord tot allen die deze middag mogelijk hadden gemaakt. Men name noemde Verheul de medewerkers van De Brink, Mientje Kruk en Annie en Marie.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.