Home / Eerbeek / Interessante boeddhisme lezing bij wereldwinkel

Interessante boeddhisme lezing bij wereldwinkel

EERBEEK – Op maandag 27 januari zaten er zo’n dertig mensen achter in het magazijn van de Wereldwinkel in Eerbeek geboeid te luisteren naar een lezing van Ruud Harderwijk over het boeddhisme. De heer Harderwijk, die woont en werkt in het Maitreya instituut in Loenen, was er heel duidelijk over: in onze westerse cultuur verwaarlozen we ons bewustzijn. We laten via de moderne media enorm veel indrukken en informatie op ons af komen, maar wat doen we er mee? “We hebben het contact verloren met ons eigen bewustzijn. We zijn vergeten waar het uiteindelijk om gaat, om gelukkig te zijn.” Meditatie kan daarbij helpen, aldus de heer Harderwijk en hij adviseerde de aanwezigen om dat thuis eens uit te proberen “Ga op je gemak zitten. Doe je ogen dicht en blijf wakker”. Meditatie kan je helpen om controle te krijgen over je eigen geest en een belangrijk neveneffect is dat je geest kalmeert en dat je er rustig van wordt. Een altaartje maken met een boeddhabeeld erop, waar je wat wierook of een kaarsje brandt, kan daarbij behulpzaam zijn. Uit het publiek kwam de vraag of het waar is dat je een boeddhabeeld niet zelf moet kopen, maar moet krijgen. De heer Harderwijk vertelde dat het belangrijk is dat een boeddhabeeld je aanspreekt en dat je die dus het best zelf kunt kopen. Na afloop van de lezing werd er uitgebreid gebruik gemaakt van de gelegenheid om informeel met de heer Harderwijk na te praten en vragen te stellen.
De Wereldwinkel kan terugkijken op een zeer geslaagde avond en overweegt nog eens iets dergelijks te organiseren, omdat het blijkbaar voorziet in een behoefte.

 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.