Home / Bronkhorst / Familie van de Bunt verkoopt Jumbo in Brummen

Familie van de Bunt verkoopt Jumbo in Brummen

BRUMMEN – Wouter en Esther van de Bunt hebben hun Jumbo in Brummen verkocht. In 2004 kocht het paar de toenmalige Super de Boer van Heine en in 2011 verruilde ze Super de Boer voor de succesvolle Jumbo-formule.

Bijna 10 jaar reed Wouter dagelijks van Apeldoorn naar Brummen, om met heel veel plezier zijn bedrijf te runnen. Esther werkte 2 à 3 dagen per week in het bedrijf en haar werkzaamheden bestonden voornamelijk uit administratie en HR. “We hebben een fantastische tijd gehad in Brummen en een zeer warme band opgebouwd met de medewerkers en klanten”, vertellen ze bij hun afscheid. De meeste vaste medewerkers zijn dan ook 10 jaar in dienst bij de familie en dat is uniek in de supermarktbranche. “Het contact met de medewerkers en de klanten gaan we het meeste missen”, zegt Wouter in een reactie. “Wat hebben we veel lol gehad met elkaar maar ook veel verdriet als we met elkaar op een crematie of begrafenis waren.”

“De winkel scoorde steevast in de top, als we meededen aan een winkelwedstrijd of verkiezing en dat was vooral te danken aan het Super team. Je hoeft geen tien Cruijffs te hebben om succesvol te zijn, maar een team wat elkaar aanvult en respect heeft voor elkaars kunnen is veel belangrijker”, aldus Esther.

Op vakantie in 2012, begonnen de plannen en ideeën om een grote supermarkt te ontwikkelen in Apeldoorn, steeds realistischer worden. Afgelopen november werd Wouter gebeld door een C 1000 ondernemer uit Apeldoorn die zijn winkel diezelfde dag verkocht had aan Jumbo. “Na er een halve seconde over nagedacht te hebben, zaten we in de auto naar het hoofdkantoor van Jumbo. Deze C 1000 supermarkt kon een Jumbo worden en zou prima passen naast de nog te ontwikkelen supermarkt. Voor de C 1000 waren al diverse nieuwe ondernemers in beeld, maar na drie weken onderhandelen hebben we de zaak toch kunnen kopen op voorwaarde dat wij de winkel in Brummen zouden aanbieden aan een nieuwe ondernemer. En met pijn in ons hart hebben we besloten dat onze toekomst in onze woonplaats Apeldoorn ligt. Daar gaan we ons full time richten op de nieuwe Jumbo en parttime op de te ontwikkelen locatie.”

“Via deze weg willen we iedereen die we de afgelopen week niet meer hebben gesproken hartelijk danken voor het vertrouwen in ons en onze winkel.”
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.