Home / Loenen / Gezellig toeven in bistro ‘De Bron’

Gezellig toeven in bistro ‘De Bron’

LOENEN – De laatste hand moet nog worden gelegd aan het interieur, maar in grote lijnen is Roy Zwierlink er helemaal klaar voor. Het al jaren leegstaande restaurant op de hoek Hoofdweg/Kanaal Zuid bij het Apeldoornsch Kanaal, is na maanden flink aanpoten omgetoverd tot een ruimte waar het gezellig vertoeven is. De officiële opening is op zaterdag 8 februari.

Zwierlink (31) is sinds september 2013 de nieuwe eigenaar van het voormalige cafe-restaurant Tojaco. Lang was zijn grote wens om zelf een horecazaak te beginnen. Hij deed al ruime ervaring op.

Het duurde wel even voor de aankoop van dit pand in kannen en kruiken was. Hij zag het helemaal zitten met deze zaak, die gelegen is op een mooi punt. Veel verkeer passeert er langs het kanaal en ook de doorgaande weg van Deventer – Arnhem heeft ook veel weggebruikers.

Ook maken jaarlijks duizenden gebruik van het fietspad langs het kanaal en steken dan hier graag over om naar de Loenense bossen of waterval te gaan.
Samen met zijn vader bekeek hij de financiële mogelijkheden. Toen de aankoop rond was, kon de jonge horecaondernemer aan de slag gaan. Vanaf het begin kreeg hij veel hulp van familie en bekenden.
Zwierlink is dik tevreden over het resultaat. Door het wegbreken van de trap is een grote ruimte ontstaan die plaats biedt aan ruim zestig bezoekers. De nieuwe eigenaar koos voor een eigentijds inrichting en kleur. Niet te fel, de bezoekers moeten zich er thuis voelen. De bar kwam op een nieuwe plek en er werd een nieuwe toegang gemaakt aan de westzijde. Buiten een fraai terras waarbij men ook uitzicht heeft over de weilanden met koeien en paarden. Ook een grote parkeerplaats met plaats voor 35 auto’s en plek voor de fietsen. Elektrische fietsen kunnen worden opgeladen.

De nieuwe eigenaar gaat zelf in de keuken staan maar komt ook regelmatig in de bistro om contact te onderhouden met zijn gasten. “We hebben een kleine kaart, maar ook heb ik voor dinerkaart gezocht naar wat bijzondere gerechten. Er is zoveel te bedenken. Bewust heb ik gekozen voor een bistro, dat het midden houdt tussen restaurant en eetcafé. De gerechten zijn daarop aangepast. Voor velen zal het een verrassing zijn om hier te komen eten.”

Recreatieplannen hebben Zwierlink en zijn partner Eline ook volop, maar hij moet eerst bekijken waar behoefte aan is. “Je kunt van hieruit prachtig fietsen, wandelen of een rondje klootschieten. In een kano op het kanaal. Volop mogelijkheden met bossen hier dichtbij. Na een lange wandeling en fikse fietstocht is het hier heerlijk vertoeven op het terras”.

Zwierlink kreeg in de afgelopen maanden vele leuke reacties toen bekend werd dat hij De Bron gaat openen. Het openingsfeestje gaat gebeuren op zaterdag 8 februari. ’s Middags is er van 14.00 tot 18.00 uur open huis. Vanaf 12 februari is de bistro open van 11.00 tot 22.00 uur. Behalve op dinsdag. Op zondag wil Zwierlink voor de vele fietsers een uurtje eerder open gaan.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.