Home / Dieren / Indoor modelvliegen

Indoor modelvliegen

DIEREN – De ventilatie van de Dierense sporthal Theothorne stond zondag uit zodat de circa twintig leden van Vliegtuig Modelbouwclub Rheden (VMCR) moeiteloos hun modelvliegtuigje binnen vier muren konden besturen. Deze club hield zondag een indoormiddag voor haar leden.

“Modelvliegtuigjes die speciaal voor indooractiviteiten zijn gebouwd, zijn lichter en kleiner en hebben dus sneller last van wind. Het is gewoon prettiger vliegen zonder ventilatie”, vertelt Piet Lobber van VMCR. In de zomer hebben de liefhebbers genoeg mogelijkheden om te vliegen. “Minimaal een keer per week zijn we te vinden in de Havikerwaard of het Rozendaalse Veld.”
Met speciaal voor deze indoorgelegenheid ontworpen modelvliegtuigen werd er tussen ringen, springkussens en rekstokken gevlogen. De modellen zijn volledig elektrisch aangedreven en worden radiografisch bestuurd.
“Indoorvliegen is een aparte techniek. Het is intensiever en je moet het vliegtuigje goed kunnen beheersen en op tijd reageren”, aldus Lobber. In de middag konden liefhebbers komen kijken of zelfs meedoen. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.