Home / Velp / Generaal op school

Generaal op school

VELP – De hoogste generaal van de Landmacht, generaal Mart de Kruif, bracht vorige week een bezoek aan de defensie-opleiding van ROC A12. Studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) kregen de kans om vragen aan de generaal te stellen over uitzendingen, krijgsmachtonderdelen, werken bij defensie en de samenwerking tussen ROC A12 en defensie.

De generaal gaf aan dat de VeVa-opleiding (mbo niveau 2 en 3) bij ROC A12 hard nodig is om instroom van soldaten en onderofficieren in de richtingen infanterie en genie bij defensie te waarborgen. Tijdens zijn bezoek zag de generaal de studenten in actie op het gebied van compound, fysieke training en techniek.

Zo zien de studenten de generaal op televisie het vaandel aan onze koning overdragen en zo zien ze de generaal in levende lijve op hun school. Dat is natuurlijk indrukwekkend. De generaal kreeg vragen van studenten als ‘Hoe word je generaal?’ en ‘Welke functies zijn er bij defensie nadat ik hier mijn diploma heb gehaald?’
De generaal zelf was ook te spreken over zijn bezoek. “ROC A12 heeft het prima voor elkaar. VeVa maakt mensen beter en defensie sterker”, aldus Mart de Kruif.

Studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap krijgen een algemene militaire opleiding en lopen stage op een kazerne. Naast fysieke training wordt gewerkt aan onder meer kennis over missies en uitzendingen, Nederlands Staatsrecht, militaire eerste hulp en kaart en kompas lezen. Studenten kunnen ook kiezen voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap Genie (Bouw) waar ze leren hoe je een brug aanlegt of een complete compound met gebouwen, bunkers en observatieposten bouwt.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.