Home / Doesburg / Jubileumjaar Zangclub Senioren Doesburg

Jubileumjaar Zangclub Senioren Doesburg

DOESBURG – Het was Mevrouw Wamelink die op 26 maart 1974 tekende voor de oprichting van het Bejaardenkoor Doesburg 65+. Dat is precies veertig jaar geleden en dat betekent dat er op 26 maart dit jaar een gezellig feestje op het programma staat.

Mevrouw Wamelink trad op 2 maart 1948 in dienst bij gemeente Doesburg en op 1 januari 1954 bekleedde zij de functie van maatschappelijk werkster. Haar sociale betrokkenheid en inzet, speciaal gericht op de groep ouderen, heeft geleid tot het oprichten van Bejaardenkoor 65+. Het koor werd muzikaal begeleid door een dirigent en organist/pianist. De zangrepetities vonden wekelijks plaats op donderdagmiddag in het toenmalige Bejaardencentrum IJsselzicht.
Mevrouw Wamelink is op 6 november 1985 overleden.
Tot aan de dag van vandaag zingen leden van ‘haar’ koor iedere dondermiddag in Woon-en zorgcentrum IJsselzicht te Doesburg. Alhoewel het aantal leden in de loop der jaren sterk is verminderd, blijft de geest van de oprichtster aanwezig. Alleen de naam van het koor is gewijzigd in Zangclub Senioren Doesburg, een naam die beter aansluit bij de huidige generatie ouderen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.