Home / Giesbeek / Geen Paasvuur meer op Rhederlaag

Geen Paasvuur meer op Rhederlaag

GIESBEEK – Aan de traditie van het Paasvuur op de Bahrsche Pol op recreatiegebied Rhederlaag komt een einde. Dit jaar wordt het evenement voor het eerst sinds 2009 niet georganiseerd.

Eind december 2013 besloot Stichting ’t Excuus, die het Paasvuur sinds 2009 organiseerde, ermee te stoppen. Binnen korte tijd meldde een andere organisator zich. RGV heeft de aanvraag in behandeling genomen, maar in verband met de plannen voor de Bahrsche Pol afgewezen.
Reden is de werkzaamheden die de gemeente Zevenaar gaat uitvoeren ten behoeve van de ontsluitingsweg van het Riverparc en de daaraan gekoppelde grondwerkzaamheden die RGV, terreineigenaar Rhederlaag, gaat verrichten om de Bahrsche Pol in de toekomst te kunnen verpachten. Nadat de werkzaamheden door de gemeente Zevenaar zijn afgerond, zal RGV het terrein afwerken en inzaaien zodat het niet meer openbaar toegankelijk zal zijn en kan het (agrarisch) worden verpacht.
De nieuwe initiatiefnemer van het Paasvuur is hier door RGV over in kennis gesteld. Inmiddels is de initiatiefnemer druk bezig met het vinden van een geschikte locatie binnen de gemeente Zevenaar om het Paasvuur doorgang te kunnen laten vinden.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.