Home / Doesburg / Fittest Doesburg helemaal vol

Fittest Doesburg helemaal vol

DOESBURG – De gratis GALM-fittest van de Gelderse Sport Federatie (GSF) voor 55-plussers in Doesburg is populair en zit vol. Maar liefst 210 Doesburgers schreven zich hiervoor in. Zaterdag 1 februari laten zij zich testen bij sporthal Beumerskamp. De fittest is mogelijk gemaakt door gemeente Doesburg.

De gemeente Doesburg is op dit moment bezig om sporten voor 55-plussers aantrekkelijk te maken. De fittest is het startpunt van meerdere activiteiten. Naast de fittest op 1 februari wordt ook de website www.actiefingelderland.nl gelanceerd. Hier kunnen Doesburgers zich inschrijven voor uiteenlopende gratis sportactiviteiten bij Doesburgse verenigingen. Na de fittest op 1 februari wordt de deelnemers uitgelegd hoe de inschrijving werkt en ontvangen ze een overzichtelijk boekje met het aanbod.
In een eerder stadium is aangegeven dat de gemeente Doesburg de gegevens van de fittesten bewaart. Dit is echter niet het geval. De afspraak met de sportarts is dat deelnemers hun eigen gegevens krijgen en mee huis kunnen nemen. De gegevens worden dus niet bewaard. Het is wel aan te raden de gegevens zelf te bewaren. Zo is het mogelijk de uitkomsten te vergelijken als er in februari 2015 weer een fittest is.

Vrijwilligers
Vanwege het enorme succes zoekt de GSF nog vrijwilligers voor het afnemen van de fittesten. Helpen kan van 7.30 tot 16.00 uur, maar het is ook mogelijk om een dagdeel te assisteren. Alle vrijwilligers krijgen een uitgebreide instructie en voor lunch wordt gezorgd. Opgeven kan bij Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg via tel. 06 – 512 00 695 of ward.terpstra@geldersesportfederatie.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.