Home / Bronkhorst / Leerlingenraad De Dobbelsteen

Leerlingenraad De Dobbelsteen

BRUMMEN – Om de inspraak van de leerlingen te vergroten is op basisschool De Dobbelsteen een leerlingenraad ingesteld. Uit de groepen vijf tot en met acht zijn vier leerlingen gekozen voor deze leerlingenraad. Vele kinderen hadden zich verkiesbaar gesteld. Iedere kandidaat mocht zich profileren voor de klas zodat de kinderen uit elke groep een geschikte kandidaat voor de leerlingenraad konden kiezen. Na het invullen van de stembriefjes, achter een scherm en met rood potlood, werden de stemmen geteld. Onder begeleiding van de directeur, Marlou de Vries, gaan de leerlingen iedere maand vergaderen met een heuse agenda en de daarbij behorende notulen. Het is de bedoeling dat de leerlingenraad ideeën van alle kinderen aanhoort en deze bespreken in de leerlingenraad. Als deze opzet slaagt, wordt de leerlingenraad uitgebreid met vertegenwoordigers van de groepen een tot en met vier.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.