Home / Leuvenheim / Ruben Smit leest voor op De Rietgors

Ruben Smit leest voor op De Rietgors

LEUVENHEIM – Het was een druk bezocht voorleesontbijt op basisschool De Rietgors in Leuvenheim. Naast Lies Harleman en voorleeskampioene Victoria Joosten heeft filmmaker en ecoloog Ruben Smit, bekend van De Nieuwe Wildernis, voorgelezen voor de hele school. Smit vertelde twee korte verhaaltjes en koppelde daaraan een natuurquiz, waar alle kinderen enthousiast aan mee deden.
De Rietgors heeft ouderbetrokkenheid en leren in en over de omgeving hoog in het vaandel staan. Mede omdat Smits eigen kinderen naar De Rietgors gaan, is hij vaker betrokken bij onderwijskundige projecten. Zo zal hij de bovenbouw in maart ook dit jaar weer les geven over de jaarlijkse paddentrek, wanneer de leerlingen verantwoordelijkheid voor hun omgeving leren en honderden padden veilig de weg overzetten. Binnenkort wordt het speelterrein van De Rietgors verrijkt met een ecologische bloemenweide. Zo kunnen de kinderen niet alleen leren over de leefomgeving en het belang van wilde bijen, ook kunnen zij de bloemen gebruiken in de tekenles.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.