Home / Ellecom / Kind Centraal Award voor Dushi Huis

Kind Centraal Award voor Dushi Huis

ELLECOM – Het Dushi Huis in Ellecom krijgt zaterdag 1 februari de eerste award Kind Centraal uit handen van Johnny de Mol. De award wordt uitgereikt door stichting Het Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation, en wordt jaarlijks vergeven aan een opvanglocatie, initiatief, groep, persoon of fondsenwervende activiteit, die zich buitengewoon inzet voor vergeten kinderen.

Met vergeten kinderen worden kinderen bedoeld die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht en nu opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden. Het Dushi Huis biedt dit soort kinderen en jongeren een veilige woonplek. Het leven hier is zoveel mogelijk als een gewoon gezinsleven. Ze gaan naar school, maken huiswerk, krijgen muziekles, spelen buiten, gaan sporten. De kinderen leven met elkaar in het huis en krijgen de kans dingen te ontdekken, plezier te hebben en hun gevoelens te uiten.
Daphne Schreuder, directeur Stichting Het Vergeten Kind: “Het Dushi Huis in Ellecom is de terechte eerste winnaar van award Kind Centraa’. Zij geven het voorbeeld van hoe het moet. Als een kind al niet thuis kan wonen of kan aarden in een pleeggezin, dan wens je elk uit huis geplaatst kind een plekje toe in deze opvang. Alex de Bokx, oprichter van het Dushi Huis, zet zich met enorme bezieling in voor deze kinderen met een forse hechtingsproblematiek. Kind Centraal heeft hij werkelijkheid laten worden in Dushi Huis.”
 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.