Home / Drempt / Toost op Drempts Kulturhus

Toost op Drempts Kulturhus

Het heeft even gekost, maar dan heb je ook wat. Donderdag is het Kulturhus in Drempt officieel geopend, tot grote tevredenheid van alle gebruikers.

Het Kulturhus biedt ruimte aan school de Klimtoren – een fusie tussen de Willibrordusschool uit Achter- en ’t Gildehöfke uit Voor-Drempt –, het dorpshuis, Markant kinderopvang en een deel van de bibliotheek. Alle gebruikers toonden zich donderdag stuk voor stuk in hun nopjes met het nieuwe gebouw.
René Kooymans, voorzitter van de Stichting Dorpshuis: “Het oude dorpshuis is dertig jaar geleden gebouwd en dat was te merken. Het werd echt tijd voor iets nieuws.” Toen het dorpshuis bij Bronckhorst aanklopte om nieuwe plannen te smeden, bleek dat IJsselgraaf al met de gemeente in gesprek was voor een nieuw onderkomen voor de beide scholen. Eén en één bleek drie en de partijen sloegen de handen ineen. Het resultaat: een schitterend nieuw gebouw, dat minstens dertig nieuwe jaren mee moet kunnen.

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.