Home / Bronkhorst / Derde editie Brummens Big Diet start in februari

Derde editie Brummens Big Diet start in februari

BRUMMEN – Na het grote succes van de vorige twee edities gaat op zondag 23 februari opnieuw de actie Big Diet Brummen van start. Dit maakt deel uit van de sportieve sponsoractie Kilo’s voor Kansen voor het KWF Kankerbestrijding.

Afvallen, daar draait het om tijdens deze acht weken durende actie. Hoe meer kilo’s de deelnemers kwijtraken, hoe meer geld er komt voor het KWF. Wie meedoet aan het Big Diet, krijgt daarbij hulp van verschillende coaches. Ze volgen een dieet, maar gaan ook flink aan het sporten. De deelnemers aan Big Diet krijgen verschillende sporten voorgeschoteld.
Iedere zondagmorgen is er een moment om te wegen en om bij te praten met de anderen. Ook is er dan een groepstraining. Dan kiezen de deelnemers ook de sportmomenten voor de komende week.
De ervaring leert dat het erg stimuleert om in een groep af te vallen, men veel plezier heeft en leuke contacten krijgt. Vorig jaar vielen de 32 deelnemers samen 226 kilo verloren, dat is gemiddeld 7 kilo per persoon. Martien Wilbrink viel maar liefst 16,5 kilo af in zeven weken. Grootste afvaller bij de dames was Wendy Karman met 9,1 kilo. Door zich te laten sponsoren voor iedere kilo, heeft deze actie 7500 euro opgeleverd voor het KWF.

De organisatie ligt in handen van Restaurant-Lounge ’t Kromhout, Sportcentrum Hippmann, Niekerk begeleiding, Karin Stoel, Hennita van der Zee en Nathalie Boerdam. Alle partijen werken belangeloos mee aan dit project.
De acht weken eindigen op zondag 13 april met een feestelijke finale. Dan wordt bekend gemaakt welke mensen het meest zijn afgevallen. ’s Avonds wordt een benefietdiner gehouden en met een indrukwekkende kaarsenceremonie wordt de actie afgesloten.

Wie mee wil doen aan het Brummens Big Diet, kan zich tot uiterlijk 10 februari aanmelden bij restaurant-lounge ’t Kromhout en sportcentrum Hippmann. Er is plek voor maximaal dertig deelnemers. De kosten bedragen 25 euro voor acht weken, van 23 februari tot en met 13 april.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.