Home / Ellecom / Docentenopleiding kinderyoga

Docentenopleiding kinderyoga

ELLECOM – In het Ananda Yoga Centrum in Ellecom start op dinsdag 11 februari voor alweer het tiende jaar een unieke docentenopleiding in kinderyoga. Deelnemers leren op een speelse en liefdevolle wijze yoga geven aan kinderen van vier tot twaalf jaar.

De docentenopleiding biedt de cursist de mogelijkheid om zelf een kinderyogagroep te starten, kinderyogalessen te geven op school, in een kinderdagverblijf of BSO. Op een boeiende manier worden yogaoefeningen gecombineerd met spel en beweging, met massage en aanraking, met ritme en zingen. Er wordt gewerkt rondom thema’s uit de natuur, sprookjes en de dierenwereld.
Kinderyoga staat steeds meer in de belangstelling, vanwege de positieve effecten die het op kinderen heeft. Door kinderyoga leren zij zich beter te bewegen en te concentreren en neemt hun rust en zelfvertrouwen toe. Ook leren de kids bewuster om te gaan met ontspanning, zodat overtollige drukte, stress en hyperactiviteit op een positieve manier worden losgelaten. Ouders, maar ook leerkrachten, ervaren dat kinderen door yoga op een heel natuurlijke wijze weer in contact komen met zichzelf en met elkaar.

De opleiding wordt gegeven door Rachel Dicks, yoga- en kinderyogadocente, moeder, en jarenlang werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. De opleiding start 11 februari, en bestaat uit tien lessen op dinsdagen van 9.30 tot ongeveer 15.00u, meestal eens in de veertien dagen.

www.anandayogacentrum.nl
 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.