Home / Doesburg / Tevergeefs in actie

Tevergeefs in actie

DOESBURG – De vrijwilligers van het vrijwilligersplein in De Linie 4 in Doesburg zijn boos en komen in actie. Veranderingen in het gebruik van de multifunctionele ruimte aan De Linie brengen hun werk en activiteiten in problemen, zo vrezen ze. Om hun zorg te onderstrepen hielden ze een petitie die maandag werd aangeboden aan het Doesburgse college. De lijsten waren voorzien van 250 handtekeningen. De wethouders Bollen, Mulder en Westra namen de handtekeningen in ontvangst.

Door de verhuizing van de bibliotheek en van de gemeentelijke balie Werk Inkomen en Zorg naar het welzijnsplein in De Linie 4 komen onder meer de dagopvang en inloop in de problemen. Maandag moest een petitie met 250 handtekeningen het onheil afwenden.

Veel goed nieuws hadden de wethouders niet te melden. Ze bedrukten dat ook Doesburg voor lastige keuzes staat en dat er snel duidelijkheid zou komen. En binnen enkele dagen na het aanbieden van de petitie kwam dat al: het ziet er slecht uit voor de opvang en inloop. “De inloop activiteiten worden gestopt op de Linie, de dagopvang gaat ook weg. En dit alles werd één dag na de overhandiging van de petitie schriftelijk medegedeeld aan de vrijwilligers! Met dank aan het College!”, ventileert vrijwilliger Frans van der4 Krul zijn teleurstelling een dag later.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.