Home / Regio / Actie Kersttas noodzakelijke geste

Actie Kersttas noodzakelijke geste

REGIO – Afgelopen kerst zijn weer enkele honderden huishoudens in onze regio gelukkig gemaakt met een extraatje voor de feestdagen. De door het Diaconaal Netwerk Armoedebestrijding Diana georganiseerde Actie Kersttas leverde 267 goed gevulde tassen op, die aan mensen die van een minimum moeten rondkomen in de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn uitgedeeld. Dit zijn huishoudens waarvan de adressen bij de Stichting Mensen in de Bijstand of bij de plaatselijke kerken bekend zijn. De diaconie van het dorp Rheden verstrekt een extraatje in de vorm van een bon die bij de plaatselijke supermarkt kan worden besteed. 37 Huishoudens hebben zo’n bon ontvangen.
De reacties van de ontvangers waren soms hartverwarmend. Bij de gevers merk je vaak dat het op prijs wordt gesteld, iets concreets te kunnen doen voor dorpsgenoten die het minder hebben. Naast levensmiddelen en lekkers, is ook veel geld geschonken: in totaal € 4.800,-. Hiervan zijn boodschappen gekocht om de tassen waar nodig aan te vullen; het restant is gestort in het noodfonds van de Stichting Mensen in de Bijstand, voor acute financiële problemen in de doelgroep in de loop van het jaar.
Het aantal uitgedeelde tassen is enkele tientallen hoger dan een jaar geleden.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.