Home / Velp / Meerderheid winkeliers Velp lijkt tegen verruiming koopzondagen

Meerderheid winkeliers Velp lijkt tegen verruiming koopzondagen

VELP – Raadsleden van vier politieke partijen, ChristenUnie, Gemeentebelangen, Groep Pieper-Rook/Burgerbelangen en SP in de gemeenteraad van Rheden, hebben deze week de mening over koopzondagen gepeild. In Velp lijkt een meerderheid tegen uitbreiding te zijn.

De peiling vond plaats voorafgaand aan een bijeenkomst van de ondernermersvereniging in Velp. Aan ondernemers werd gevraagd of zij voorstander zijn van het huidige beleid van 12 koopzondagen per jaar of dat zij voor verruiming zijn tot 52 koopzondagen.

Van de 40 ondernemers uit Velp, die aan de peiling hebben meegedaan, liet bijna 70% weten het huidige beleid te willen handhaven. Enkelen van hen gaven ook aan dat zij liever terug zouden willen naar nul koopzondagen per jaar. Veel (kleine) ondernemers openen hun zaak niet op zondag. ‘We werken 6 dagen hard genoeg’, ‘de zondag is onze enige vrije dag’ en ‘mensen geven hun geld maar één keer uit’, waren vaak gehoorde argumenten.
Een minderheid van de bevraagde ondernemers uit Velp stemde voor verruiming van het aantal koopzondagen. Vaak gaven zij daarbij aan dat winkeliers dan de keuze hebben om wel of niet open te gaan. Veel ondernemers zeiden zelf echter niet of niet alle zondagen open te gaan.

Een korte rondgang bij ondernemers in het dorp Rheden leverde een vergelijkbaar beeld op. Een ruime meerderheid van de bevraagde ondernemers pleitte daar voor handhaven van het huidige beleid. In Dieren is, zo melden de vier partijen in hun bericht, eerder binnen de ondernemersvereniging een vergelijkbare peiling gehouden, waarbij liefst 98% van de aanwezige ondernemers zich uitsprak tegen extra koopzondagen.

Dinsdag beslist de raad over een voorstel van het college voor de verruiming tot 52 koopzondagen. De fracties van ChristenUnie, Gemeentebelangen, Groep Pieper-Rook/Burgerbelangen en SP vinden twaalf koopzondagen meer dan genoeg. Die partijen vormen overigens een minderheid in de gemeenteraad.
Hoe de mening van het winkelend publiek en de grotere winkels als supermarkten, bouwmarkten en autobedrijven is, meldt het bericht niet.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.