Home / Laag-Soeren / Verstilde natuur

Verstilde natuur

LAAG-SOEREN – We ontvingen een e-mail en de bijgevoegde foto’s van Marian Gossen. Ze bericht ons: ‘Graag wil ik u attent maken op het nieuwe fietspad dat onlangs is aangelegd langs de weg langs de Heesch. Niet alleen is er een mooi breed fietspad gekomen, maar Moeder Natuur heeft het hoogstpersoonlijk heel mooi versierd. Vooral het eerste deel vanaf de Priesznitzlaan in Laag-Soeren heeft een mooi reliëf gekregen van het gevallen blad. Iedere keer als wij daar wandelen, genieten we er weer van en vragen ons af hoe zo iets kon ontstaan. Bijgeboegd zijn twee foto’s die ik deze week maakte met mijn telefoon.’

Wij waren ook benieuwd en deden een klein onderzoekje. Dat bracht ons bij Jaap van der Eerden, directeur van het Dierense GWW-Ingenieurs. Zij hebben de aanleg van de betonpaden in het bos voorbereid en ook begeleid. Hij legt uit: “Het beton wordt machinaal aangebracht. Na het aanbrengen wordt het geheel gebezemd, stroef gemaakt. Ook wordt een zogenaamde curing compound opgebracht. Dat voorkomt te snelle droging van het beton. Als daar blad of een takje op valt, geeft dit in vers beton aftekeningen. Als die aftekeningen de duurzaamheid van het beton niet aantasten laten we dit in bosrijk gebied zitten”, aldus Van der Eerden, die er aan toevoegt: “Leuk dat mevrouw dit ziet en waardeert!”
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.