Home / Loenen / Egerländer-nieuwjaarsconcert met Bargkapel

Egerländer-nieuwjaarsconcert met Bargkapel

LOENEN – Zaterdag vindt weer het traditionele Egerländer-nieuwjaarsconcert plaats in verenigingsgebouw De Brink in Loenen. Na vele jaren de Isseltaler musikanten en de Grenslandkapel voor het voetlicht te hebben gehad, vond het stichtingsbestuur het eens tijd worden voor een andere kapel. Deze keer zal de Bargkapel met spetterende egerländermuziek de avond op hoog niveau verzorgen

De Bargkapel komt uit Barchem en vindt zijn roots onderaan de Lochemse berg. Deze kapel bestaat al meer dan 40 jaar en is hiermee een van de oudste egerländerblaasorkesten van Nederland. Onder leiding van de dirigenten Geert Sprick en Herman Engelbertinck werden grote nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept, waaronder een aantal keren het Nederlandse kampioenschap. Ook is De Bargkapel ieder jaar weer een van de vaste gasten bij tirolerfeesten en weinfesten in Oostenrijk.

Thans staat deze kapel onder leiding van Willem Jan Jolink, in de omgeving van Loenen ook bekend als de dirigent van de muziekvereniging D.E.S. uit Hall.
De aanvang is 20.00 uur en de zaal is om 19.00 uur open voor publiek. Toegangsbewijzen voor deze avond kosten 10.00 euro in de voorverkoop bij Elzenaar in Loenen en Primera Tabor in Eerbeek en 12.00 euro aan de zaal.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.