Home / Doesburg / VVD Doesburg maakt verkiezings-programma bekend

VVD Doesburg maakt verkiezings-programma bekend

DOESBURG – Met de slogan Durven en Doen trapt de VVD Doesburg deze week haar campagne voor de gemeenteraads-verkiezingen op 19 maart af. Ellen Mulder-Metselaar is de lijsttrekker van de liberalen.

Nadat in mei 2013 de SP uit het college stapte, nam de VVD haar verantwoordelijkheid en trad toe tot het college. VVD Doesburg zag dit als uitgelezen mogelijkheid om na jaren een ander geluid te laten horen in Doesburg. Lijsttrekker Ellen Mulder-Metselaar: “De stap van oppositie naar coalitie hebben we heel bewust gezet. We voelden dat Doesburg toe was aan positiviteit en daadkracht. Afgelopen periode hebben we laten zien dat we een betrouwbare en betrokken partner zijn voor Doesburg. Met de diverse politieke partijen is er inmiddels een vruchtbare samenwerking opgezet.”

Uit het gepubliceerde verkiezingsprogramma blijkt dat VVD Doesburg staat voor een economisch sterke en financieel gezonde stad, die aantrekkelijk is voor inwoners, ondernemers en toeristen. Doesburg moet een stad zijn die voor alle bevolkingsgroepen en leeftijden betaalbaar, prettig en veilig is om in te wonen. Onderwerpen zoals glasvezelaanleg in het buitengebied, aandacht voor de ruimtelijke structuurvisie, goed groen onderhoud en het verplaatsen van de stadswerf inclusief aanleg van een parkeerlocatie voor vrachtwagens komen prominent in het programma terug.
Ellen Mulder: “De korte periode dat de VVD haar bijdrage aan het college heeft mogen leveren, heeft een versnelling ingezet die we heel hard nodig hebben in Doesburg. Wij vertrouwen er op dat deze versnelling zich zal vertalen in gedeelde durf om samenwerkingen aan te gaan en gezamenlijk initiatieven te ontplooien. Maar ook durf om te bezuinigen en te zeggen dat het niet kan zonder vervelende ingrepen voor iedereen. Wij zien Doesburg als groeidiamant die we onder de slogan ‘Durven en Doen’ willen laten schitteren.”
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.