Home / Rheden / Frits Sissing adopteert eerste lammetje Rheden kudde

Frits Sissing adopteert eerste lammetje Rheden kudde

RHEDEN – Het is een gewoonte dat het eerste lammetje van de Rhedense kudden wordt geadopteerd door een bekende Nederlander. Op 12 februari om 14.00 uur adopteert tv-presentator Frits Sissing het eerstgeboren lam van de Stichting Rhedense Schaapskudde bij de schaapskooi in Rheden.

Het lam wordt door de herders overhandigd, waarna Frits Sissing het een naam zal geven. Aangezien het een financiële adoptie betreft, zal het lam vervolgens weer worden teruggezet bij de moeder en ontvangt Frits Sissing ter herinnering een geboortekaartje. Natuurlijk is er beschuit met muisjes voor iedereen die hierbij aanwezig wil zijn.

Frits Sissing is bekend als presentator van Radio en TV bij de AVRO van programma’s als Blik op de Weg, Opsporing Verzocht en diverse musicalprogramma’s. Daarnaast is hij ook theatermaker en treedt hij op voor het bedrijfsleven als presentator/dagvoorzitter.

Door middel van deze adoptie helpt hij mee om de schaapskudde in stand te houden. De Rhedense schaapskudde is volledig afhankelijk van giften en subsidies. Dankzij adopties en donaties bestaat de Stichting Rhedense Schaapskudde al meer dan 50 jaar. De toekomst van onze kudde is echter nog steeds niet veilig gesteld. Dit komt door onduidelijkheid over een mogelijke bijdrage van de provincie Gelderland aan alle schaapskuddes in Gelderland. Er wordt sinds vorig jaar gewerkt aan een regeling die via de “grote terrein beheerders” loopt, maar deze is nog niet klaar.

Op lammetjesdag, dit jaar op zondag 30 maart, presenteren de herders alle lammeren aan het grote publiek en krijgt iedereen een kans om een lam te adopteren.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.