Home / Doesburg / GroenLinks Doesburg wil park op plek voetbalvelden

GroenLinks Doesburg wil park op plek voetbalvelden

DOESBURG – Deze regio krijgt in de toekomst te maken met krimp en vergrijzing. Dat geldt ook voor Doesburg. GroenLinks Doesburg vindt dat wij ons daarop moeten voorbereiden. Krimp en vergrijzing geeft ook nieuwe kansen! Bijvoorbeeld voor een prettige, groene woonomgeving. Dit idee heeft GroenLinks uitgewerkt in het plan ‘Looierspark’, dat zaterdag wordt gepresenteerd.

Het plan houdt volgens GroenLinks Doesburg het volgende in: Sportclub Doesburg heeft aangegeven dat zij de sportvelden aan de Koppelweg niet meer nodig heeft. Tot voor kort was het plan om hier een woonwijk te maken. Door de crisis op de huizenmarkt en de verwachte krimp in de regio, is dit geen goed idee meer. Het huidige college van B en W in Doesburg is inmiddels ook tot dit inzicht gekomen.

Als het aan GroenLinks en de wijkraad de Ooi ligt, wordt dit gebied omgetoverd tot een aantrekkelijk stadspark. Omdat dit park is gelegen aan de Looiersweg, is gekozen voor de naam ‘Looierspark’. GroenLinks heeft Marcel Opgenoort van het Doesburgse ontwerp en adviesbureau OPG Landscape B.V. gevraagd een plan te maken voor die plek. In dit park zullen allerlei activiteiten mogelijk zijn. Zo maakt een openluchttheater deel uit van het park en komt er een verlichte schaatsbaan in de winter. Daarnaast maakt het park deel uit van een doorgaande wandelroute.

Zaterdag 25 januari presenteert GroenLinks het plan voor het Looierspark. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn belangstellenden welkom aan de Koppelweg 18 (gebouw IDO naast de stadswerf, ingang rechts van het pand).
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.