Home / Doesburg / Doesburg betrekt jongeren nadrukkelijk bij verkiezingen

Doesburg betrekt jongeren nadrukkelijk bij verkiezingen

DOESBURG – Maandag hielden de gemeente Doesburg en jongerencentrum 0313 een Meet & Greet met lokale politici. In Doesburg mogen 478 jongeren voor het eerst stemmen tijdens de komende gemeenteraads-verkiezingen. De gemeente wil hen informeren over de lokale politiek en de gemeente als organisatie. Daarvoor worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Deze Meet & Greet-avond was een goede mogelijkheid om kennis te maken met de lokale politici, met hen in discussie te gaan en meer te weten te komen over de lokale politiek en wat belangrijk is voor Doesburg. Alle partijen waren vertegenwoordigd en het hele college van burgemeester en wethouders is aanwezig. “In mijn periode in de Zutphense politiek hadden we een soortgelijk initiatief”, legt burgemeester Kees Luesink uit. “Daar heeft het erg goed gewerkt. Ik ben dan ook enthousiast dat we hier in Doesburg ook een extra inspanning doen om jongeren bij de politiek te betrekken.”

Op woensdag 12 maart volgt een vervolgbijeenkomst in het stadhuis voor jongeren. Daar ligt de nadruk op de politieke programma’s van de lokale partijen en op het kennismaken met de gemeente Doesburg.
Het betreft een project speciaal bedoeld voor de 478 jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen voor de gemeenteraad. Het is een groep die – als ze allemaal komen – goed is voor zeker twee, misschien wel drie raadszetels. Het is ook daarom al een groep die verschillen kan maken in de stembusuitslag. Bovendien heeft de jeugd de toekomst en is hun stem en betrokkenheid van belang voor de toekomst van de gemeente Doesburg.

Doel van de avond was om laagdrempelig kennis te maken met lokale politici. Op Facebook is inmidels ook de pagina ‘Jong Doesburg Stemt’ geopend. Hier kun je op de hoogte te blijven van alle andere activiteiten die georganiseerd worden. En ook kun je daar meer te weten te komen over de lokale partijen. Op twitter wordt speciaal gebruik gemaakt van #jdsb14.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.