Home / Doesburg / David van Sommeren lijsttrekker Stadspartij

David van Sommeren lijsttrekker Stadspartij

DOESBURG – Het bestuur van Stadspartij Doesburg heeft de volledige kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Zoals bekend, heeft Stadspartij Doesburg een nieuwe lijsttrekker: David van Sommeren.

‘Dreigend tekort aan raadsleden’, stond onlangs in de media te lezen! "Nou bij ons is dat zeker niet het geval", aldus de kersverse lijsttrekker David van Sommeren. "Bij ons staan de kandidaten te dringen. Als het moet bezetten we alle zetels", zegt hij gekscherend. Op de lijst staan vertrouwde, maar ook enkele nieuwe namen, zo laat het bestuur weten. Waarbij er kandidaten vertegenwoordigd zijn vanuit alle wijken in Doesburg.

De Stadspartij stelt in een persbericht de kandidaten voor:
David van Sommeren neemt het stokje van Piet Vree over als lijsttrekker. Hij is geboren en getogen in Doesburg en al acht jaar raadslid, dus sinds de eerste deelname van Stadspartij Doesburg aan de gemeenteraadsverkiezingen. Van Sommeren heeft meerdere commissies in zijn portefeuille, zoals Financiën, Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu en Bezwaarschriften Sociale Wetgeving.

Appie van der Beek staat op plaats-2, en is in het Doesburgse verenigingsleven geen onbekende. Hij is de afgelopen 8 jaar actief geweest als fractieassistent in de commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en staat bekend om zijn grote dossierkennis. Daarnaast is hij ook een belangrijke schakel binnen onze partij op het gebied van de sociale media.
Henk Beijen staat op plaats-3. Beijen is als oud-leraar een bekende van veel leerlingen en hun ouders. Naast bestuurslid van de onlangs opgerichte stichting Leergeld is hij vooral betrokken bij het wel en wee van onze oudere medemens. Beijen heeft de afgelopen jaren als fractieassistent voor ons de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling vertegenwoordigd.
Rudi Oorlog, op plaats-4, is de afgelopen vier jaar raadslid geweest met name op sociaal gebied. Tevens is hij is als bestuurslid van de Stichting 4-5 Mei actief. Hij is al jaren de man van de Stadspartij in de Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling en plaatsvervanger bij de commissie Bestuurlijke Organisatie en de commissie Bezwaarschriften Sociale Wetgeving.
Huidige fractievoorzitter Piet Vree is als nummer-5 actief in meerdere commissies en één van de oprichters van Stadspartij Doesburg. Hij is geen onbekende in Doesburg en niet alleen staat het verenigingsleven bij hem hoog in het vaandel, hij zet zich in voor het volledige wel en wee binnen Doesburg. Hij zal dit keer op de lijst een stapje terug doen, maar op alle fronten actief blijven en ondersteuning geven. Mede geholpen door zijn jarenlange ervaring binnen de Doesburgse politiek.
Wethouder Fred Jansen zal dit keer lijstduwer zijn. Hij is de nestor van het huidig college. Jansen is een persoon die mensen met elkaar kan verbinden om consensus te bereiken. Fred Jansen staat bekend als een stabiele factor binnen Stadspartij Doesburg.

Naast deze ‘vertrouwde’ namen staan nog 11 andere kandidaten op de verkiezingslijst van Stadspartij Doesburg. Het bestuur is gelukkig met deze uitgebreide lijst.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.